Totmedia organitza la jornada "Sant Cugat 2030" per saber com serà la ciutat del futur

Les jornades Sant Cugat 2030 han plantejat el futur econòmic de la ciutat peruqè continuï sent un pol d'atracció empresarial i comercial

La jornada Sant Cugat 2030, la ciutat del futur van ser un seguit de debats sobre la ciutat organitzats pel TOT Sant Cugat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat. L'objectiu era dialogar amb experts i polítics sobre l'estat de la ciutat i els reptes en un futur immediat. Podeu veure el resum de la jornada en format vídeo i imatges.

 

La programació va començar, a més, amb la presentació de l'estudi sobre les dinàmiques residencials i els riscos de substitució de població a Sant Cugat, a càrrec dels geògrafs i professors de la Universitat Autònoma Oriol Nel·lo i Joan Checa. Un dels titulars que se n'extreien era que hi ha més gent a Sant Cugat que ha nascut a Barcelona, i el gran "filtre" i "procés de selecció" ha estat el preu de l'habitatge.

Obertura de la Jornada, SAnt Cugat 2030

L'eix central de la jornada van ser els tres diàlegs d'experts. El primer va ser La ciutat per viure: un debat entre Cristina Garrido, comissària adjunta de Smart City Expo World Congress, Guim Costa, arquitecte i vicedegà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, el geògraf Oriol Nel·lo, i el CEO de Proddigia, Kristian Johansson. La xerrada va concloure que la diversitat és "l'atractiu de les ciutats".

sant cugat 2030 Ciutat on viure

Després d'un esmorzar relacional a càrrec de Serrajòrdia, la jornada va tornar a arrencar amb el segon diàleg: Ciutat sostenible. Aquest va ser una posada en comú sobre tot el que s'ha de tenir en compte per construïr un ecosistema de ciutat més sostenible, i va apel·lar a les administracions perquè "tinguin un rol més actiu". Hi van participar Josep Maria Canyelles, coordinador a Respon.cat i soci consultor a Vector5, Rafael Reyes, fundador i CEO de Solideo Eco Systems, Josep Maria Martí, vicepresident de Moventia i CEO de Moventis, i Sònia Flotats, periodista i CEO de SOGOOD Studio.

Josep Maria Canyelles, coordinador a Respon.cat i soci consultor a Vector5. FOTO: Bernat Millet.

L'últim debat va tractar un tema també clau a Sant Cugat: Ciutat pol econòmic, amb Jaume Vives, president de Sant Cugat Empresarial, Sun Rius, secretària de Sant Cugat Comerç i representant de la Cambra de Comerç de Terrassa, Sílvia Manzana, emprenedora i membre d'ADE Vallès, i Jordi Becaria, economista i consultor en desenvolupament local.

sant cugat 2030 pols economic

La jornada va cloure amb un debat entre l'actual alcaldessa, Mireia Ingla, i Lluís Recoder, alcalde de la ciutat entre 1999 i 2010. Els dos van parlar sobre l'estat de la ciutat, l'evolució en els últims anys i els reptes de futur.

sant cugat 2030 debat alcaldes

La jornada es va retransmetre en directe en format streaming i també es pot veure un resum en format vídeo i imatges.

Des de Totmedia organitzem esdeveniments integrals per posicionar una ciutat, una empresa, una marca, producte o negoci. Contacta amb nosaltres per si t'interessa que t'ajudem a promocionar el teu negoci a través d'un esdeveniment propi o patrocinar un dels esdeveniments que organitzem. Veure més exemples d'esdeveniments organitzats per Totmedia.