Google inclou els mitjans de Totmedia en el seu programa internacional d'ajut a la premsa

L'objectiu de Google és ajudar als mitjans més arrelats a les comunitats locals d'arreu del món

Els mitjans de Totmedia, han estat inclosos en el fons d'ajuda creat per Google News Initiative el mes de març per donar suport a la premsa local enfront dels efectes econòmics negatius causats per l'epidèmia sanitària de la Covid-19. Els mitjans de Totmedia inclosos en el programa han estat els locals TOT Sant Cugat, el TOT Cerdanyola, el TOT Rubí i el mitjà d’actualitat econòmica i empresarial VIA Empresa. L’ajut ha consistit en un fons per ajudar al mitjà a continuar produint contingut original informatiu de qualitat per mantenir les seves comunitats ben informades.

 

L’objectiu del Journalism Emergency Relief Fund està orientat a donar suport a la producció de periodisme original per a les comunitats locals davant la pandèmia COVID-19. La selecció dels mitjans que han accedit als ajuts ha estat executada per un equip de professionals de Google amb coneixement i experiència en periodisme digital en els països dels cinc continents coberts per la convocatòria. Segons Google, han entrat al programa 5.300 mitjans locals dels cinc continents d’entre les més de 12.000 sol·licituds rebudes de més de 100 països.

 

Segons el vicepresident de Google News, Richard Gingras, "les notícies locals són un recurs vital per mantenir les persones i les comunitats connectades en les bones èpoques. Avui, duen a terme una tasca encara més important,  ja que aporten dades sobre com la Covid-19 està afectant la vida diària, i aquesta funció està sent posada en perill per les conseqüències econòmiques de la pandèmia”.

 

Aquest programa demostra la importància que tenen els mitjans locals referents del territori en les comunitats, perquè continuïn produint i distribuint informació periodística original de qualitat i de servei. A més d’ajudar el comerç, les institucions locals, les entitats socials i culturals a mantenir-se en contacte i comunicar-se amb el públic. Mitjans al servei de la comunitat i la cohesió d’una societat democràtica.