Totmedia fa una donació d'ordinadors al programa Labdoo per lluitar contra l'escletxa digital

Totmedia ha fet una donació de 7 ordinadors al programa de l'ONG Labdoo per lluitar contra l'esquerda digital i la petjada ecològica

Totmedia ha fet una donació de 7 ordinadors al programa de l'ONG Labdoo a un dels hubs de Sant Cugat ubicat a l'Institut FP Sant Cugat

Labdoo és una ONG d'àmbit mundial, una xarxa social humanitària que comunica persones, empreses, escoles i punts de recollida. Recull ordinadors usats i els posa a disposició de les escoles més necessitades del món per reduïr la l'esquerda digital dels infants. L'objectiu va més enllà del vesant solidari i l'entitat també pretén reduir la petjada ambiental que deixa la tecnologia. El transport va a càrrec de particulars que aprofiten els seus desplaçaments.

Sant Cugat s'ha convertit en un hub important per aquesta entitat, sobretot aquest any 2020 amb la crisi generada per la COVID-19. Des de diferents hubs locals com l'Ambiteca o Institut FP Sant Cugat, entre d'altres, recullen ordinadors de diferents escoles i empreses santcugatenques.

Des de la seva creació, Labdoo ha portat més 14.500 ordinadors a prop de 1.600 escoles de 133 països diferents. Es calcula que se n'han beneficiat més de 500.000 estudiants i que s'han estalviat més de 300.000 quilos de diòxid de carboni (CO2)

 A través d'una web i de forma totalment transparent i col·laborativa, es dona una segona vida a portàtils i tauletes antigues. Es pot seguir tot el procés i tothom hi pot col·laborar registrant-s'hi. Tal com han explicat les cofundadores de Labdoo i responsables del projecte a Sant Cugat, Elena Parpal i Montse Vivero, es calcula que cada any es llencen uns 500 milions d'ordinadors que poden servir per millorar l'educació en centres d'arreu del món. Des de la seva creació, Labdoo ha portat més 14.500 ordinadors a prop de 1.600 escoles de 133 països diferents. Es calcula que se n'han beneficiat més de 500.000 estudiants i que s'han estalviat més de 300.000 quilos de diòxid de carboni (CO2).

 

Moment de l'entrega dels ordinadors a Labdoo. D'esquerra a dreta, Arnau Pàmies i Xavier Grau de Totmedia, Miquel Urrutia, director de l'Institut FP Sant Cugat i Elena Parpal de Labdoo

"Moment de l'entrega dels ordinadors a Labdoo. D'esquerra a dreta, Arnau Pàmies i Xavier Grau de Totmedia, Miquel Urrutia, director de l'Institut FP Sant Cugat i Elena Parpal de Labdoo"